Senast Skrivet

Slumpa en blogg

godmorgon bloggen

Godmorgon kära bloggers.

Gårdagens sista inlägg levde sitt eget lilla liv efter jag somnat för kvällen. Och det är ju bra "måste jag ju tycka" som ville ha fler kommentarer =O.

 sminkJag funderar på det här med smink. Kosta vad det kosta vill. Snyggare till vilket pris som helst. smink smink

Nu har det uppdagats att det har dödats 60 människor, för att sälja deras fett och annan vävnad, till att användas i kosmetika, hur stort är inte mörkertalet?

Så snygg behöver jag inte vara. läs mer här http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article6159872.ab

sminkHär följer nu en lista vad som finns i smink..-Vilket är nu fettet som är från människor? -Hur skrivs det?

Parabener
Samlingsnamn på en grupp ämnen med bakteriedödande effekt. Dessa framställs industriellt och används som konserveringsämnen i bland annat kosmetika och livsmedel. Det finns studier som visat att parabener kan påskynda tillväxt av cancerceller och störa hormonproduktionen. Försvararna menar att de förekommer i så pass små mängder i kosmetika att de inte kan ge några farliga konsekvenser.

Silikoner
Kisel och syre är huvudkomponenterna i dessa syntetiska ämnen som inte är biologiskt nedbrytbara. De ger produkten lång hållbarhet och är lätta att smörja huden med, men innehåller ingen näring.

Emugleringsmedel
Ett måste för att kunna förena fett- och vattenlösliga ingredienser. Det finns ofarliga emugleringsmedel som framställs av vegetabiliska fetter, dessa används alltid i naturlig hudvård. Trietanolamin är en variant som du bör se upp med, det kan irritera huden i för stora doser.

Tensider
Löser upp fett och smuts och återfinns därför i produkter som tvål, schampo, tvätt- och diskmedel. Källan kan variera från animaliska och vegetabiliska fetter, till rester från petrokemisk industri. Tensider från vegetabiliska fetter är enkla för naturen att bryta ned.

Vegetabiliska oljor
Naturliga oljor från växtriket, vanliga källor är frön, nötter, oliver och avokado. De har ett naturligt rikt innehåll av vitaminer och fettsyror som är bra för huden. En nackdel är den korta livslängden, de härsknar efter en tid precis som livsmedel. De är också dyra att framställa, varför många tillverkare väljer mineraloljor som är billigare. Är du nötallergiker bör du undvika produkter med nötoljor i.

Mineraloljor
Kan utvinnas ur petrokemisk industri, men kan även komma från naturen (torv till exempel). Det finns olika skolor kring mineralolja vs vegetabilisk dito, men man kan oftast konstatera att ju naturligare en olja är, desto bättre är den för huden. Mineraloljan bör därför komma från naturen och inte industrin.

Eteriska oljor
Är egentligen inte en olja i ordets rätta bemärkelse, utan snarare ett koncentrat utvunnet ur blommor, citrus, örter och andra doftande växter med dokumenterade hälsoeffekter. I små mängder ger de doft och egenskap (rogivande, uppiggande osv). I stora mängder kan de orsaka hudirritation.
 

4 kommentarer
suckers
21 november 2009, kl 08:46
Min kompis mår bra. Han från igår. Ni kan andas ut. Jag ställer upp som spegel och vän. Tack

60 people? ja, detta var inte kul att höra heller.
pernillas blogg
21 november 2009, kl 08:47
Nä det måste finnas bättre sätt att få fram smink på
Trud
21 november 2009, kl 09:29
God morgon! :)

Hoppas du har en fin lördag!

Kramizar
pernillas blogg
21 november 2009, kl 10:28
Detsamma=)
So far so good
kram vännen
Möjigheten att kommentera är avstängd av bloggens ägare

Senaste blogginläggen

Senast kommenterade


Denna blogg modereras inte på förhand av Aftonbladet och här gäller inte det utgivaransvar som finns på Aftonbladet.se. Bloggens innehavare är ansvarig för allt innehåll.

Tipsa oss om du upptäcker något regelbrott. Läs reglerna